PRODUCTES

PATROCINA:

logo-amfar

 

ccam

 

DESTAQUEM:

banner176x54

 

AMB EL SUPORT DE:

directa

Productors

CONTACTE

C/ Sant Roc, 11 – 1er
08401 Granollers
938792491
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

5 llibres sobre alimentació i consum responsable que pots regalar per Sant Jordi

La setmana que ve Catalunya celebra la Diada de Sant Jordi. Des de Km0 us proposem 5 llibres que podeu regalar a les vostres parelles que tenen com a eix central l'alimentació; un tema que és tractat des d'una perspectiva ecològica, crítica i en favor de la sostenibilitat i l'estalvi energètic.
Si t'interessa aquest tema, pren nota i fes la teva llista per al proper 23 d'abril!

 

Unhortperserfelic1. Un hort per a ser feliç. Marc Estévez. Ara Llibres (2012)

El cultiu ecològic s’està escampant com una taca d’oli! En aquest llibre trobaràs consells de tot tipus per a convertir casa teva en un autèntic jardí comestible, contemplar el ritme de la natura i menjar sa. Enciams als balcons, tomàquets als terrats, carabasses al jardí i maduixots al pati del darrere. Horts urbans, horts familiars i horts a les escoles.
Marc Estévez, expert en boscos i bolets, recull a Un hort per ser feliç experiències, propostes i consells per a poder tirar endavant aquest projecte creatiu i saludable. Una guia completa amb il·lustracions i fotografies que mostra pas a pas el camí per posar un hort a la teva vida. Inclou calendaris de sembra i de plantació per zones -perquè no és el mateix fer un hort en un clima com el de Barcelona que fer-lo als Pirineus- i una guia pràctica d’adreces i de recursos útils.

Un magnífic regal per a introduir als teus amics i parella en el món de l'horticultura!

 


escuracassoles2. Escuracassoles. Projecte col·laboratiu; idea de Mireia Ribas. 2014.

L'Escuracassoles no és pròpiament un llibre però pot ser un fantàstic regal per a Sant Jordi! Trobes difícil cuinar a casa i saber quins són els aliments de temporada? El projecte Escuracassoles et pot ajudar amb tots dos problemes. D'una banda, inclou receptes saludables i fàcils de preparar a casa, per tal de combatre la idea de que és difícil o demana molt de temps. I, d'una altra banda, ofereix les receptes organitzades en un calendari de forma que cadascuna fa servir ingredients propers i de temporada.
Cada pàgina setmanal del receptari-calendari 2014 tindrà una part fixa amb una il·lustració, una llista d'aliments de temporada i una recepta senzilla, i una part per arrencar amb espai on apuntar cites i per fer la llista de la compra. Al final de l'any, quedarà un receptari de temporada en format llibre que es podrà conservar.

 

 
supermercatsnogracies3. Supermercats, no gràcies! Xavier Montagut i Esther Vivas. Icària Editorial (2007)

L'aparició, al segle XX, de la coneguda com a distribució moderna (supermercats i altres grans superfícies) ha canviat la manera en que consumim, posant el nostre consum al servei de la lògica del mercat i tenint en compte només els seus beneficis. En aquest llibre es posa de relleu la cara oculta de les grans cadenes de distribució comercial, el seu funcionament i com impacta en l'agricultura, els drets dels i les treballadores, els països del sud i el medi ambient. Quines són les companyies més grans a nivell estatal i internacional? Quines alternatives existeixen? Supermercats, no gràcies! respon aquests i altres interrogants.

Una opció excel·lent per als que posen en dubte el model alimentari actual!

 

 
ALIMENTOSBAJOSOSPECHA97884150701394. Alimentos bajo sospecha. Gustavo Duch. Los libros del lince (2011)

Alimentos bajo sospecha parteix de la premisa que des de que l'agroindústria va conquerir el món sencer, només importa l'ànsia d'augmentar els guanys i tots paguem les conseqüències prenent riscos dels que ningú ens ha advertit. La grip porcina, l'ús de transgènics per a fabricar pinso, la malaltia de les vaques boges i altres epidèmies han afectat greument als éssers humans pel fet de menjar o ser agricultors. Gustavo Duch alerta dels vells i nous riscos i proposa una alternativa bona per la nostra salut i per als agricultors. S'anomena sobirania alimentària i tots, a la ciutat o al camps, podem contribuir-hi.

 Gustavo Duch és una de les veus més interessants en la defensa de la sobirania alimentària. Col·labora amb un gran nombre de plataformes i projectes i escriu per mitjans de comunicació com El País o El Periódico, entre molts altres.

 

LB06-movimientos-alimentarios5. Movimientos alimentarios unidos. Eric Holt. Icària Editorial (2013)

El model alimentari corporatiu, que actualment domina els sistemes alimentaris del planeta, és ambientalment destructiu, financerament volàtil i socialment injust. La seva responsabilitat fonamental en la crisi alimentària global està ben documentada. No obstant, les solucions que proposen governs i institucions internacionals són una crida a continuar i intensificar el model, a impulsar noves o velles tecnologies destructives, a desenvolupar encara més el mercat global i a mantenir el poder de les corporacions sense cap tipus de regulació. És a dir, tots els elements que van caracteritzar i caracteritzen la crisi alimentària mundial. Necessitem visualitzar i crear solucions reals, proposades per les persones més afectades per la pobresa i la fam que produeix el règim alimentari corporatiu.
Aquest llibre, més que una crítica, és una finestra al pensament i a l’acció dels moviments socials que lluiten perquè els sistemes alimentaris siguin controlats democràticament. Recull aportacions de líders i pensadors/es de tot el planeta i mostra l’ampli espectre dels moviments socials que lluiten per la defensa de la sobirania alimentària.

Aquest és el llibre perfecte per als que volen tenir una mirada global i mundial sobre els moviments de sobirania alimentària!

 

Entrar o Registrar-se

Registrar-se