PRODUCTES

PATROCINA:

logo-amfar

 

ccam

 

DESTAQUEM:

banner176x54

 

AMB EL SUPORT DE:

directa

Productors

CONTACTE

C/ Sant Roc, 11 – 1er
08401 Granollers
938792491
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

5 documentals sobre alimentació que no et pots perdre

5documentalsSaber com ens alimentem i l'impacte que això té al nostre voltant és molt important. Avui us proposem 5 documentals que reflexionen sobre el sistema alimentari actual, sobre els nostres hàbits de consum i sobre l'impacte que això genera en el mediambient. Consumir productes de proximitat no és només triar aliments més frescos i saludables, sinó que implica també un canvi de mentalitat sobre la manera en que ens relacionem amb el món i el model alimentari que volem per a nosaltres.

Si encara no t'has acabat de decidir agafa manta i crispetes i disfruta d'aquests documentals. I recorda que a Km-0.cat només venem productes de l'hort a la teva taula, sense passar per intermediaris!

 

 

1. No impact man

Directors: Laura Gabber i Justin Schein País: Estats Units Any: 2009 Durada: 93

Colin Beavan és un ciutadà novaiorquès amb complex de culpa per l’impacte negatiu que els humans tenim sobre el nostre planeta. A l'any 2007 decideix posar en marxa el projecte: “No impact man“.
Durant un any, deixa de consumir productes envasats en plàstic, es passa a l’alimentació ecològica, es torna un fanàtic de la bici i deixa de fer servir qualsevol altre transport (públic i privat), desendolla tots els aparells elèctrics que té a casa i recicla els seus excrements com a adob. Pel camí, arrossega a la seva família: la seva dona, addicta a les compres i el menjar ràpid, i la seva filla de 2 anys.

 

 

 

 

2. El plat o la vida

Directora: Nani Moré País: Espanya Any: 2012 Durada: 55′

En aquest documental descobrirem la fal·làcia alimentària dels menjadors col·lectius, a través de la vivència de la cuinera d’un geriàtric que es va veure obligada a remenar enlloc de cuinar, a oferir productes enlloc d’aliments i que passava vergonya en veure les cares dels seus comensals. Va decidir que allò no podia ser: ella havia decidit dedicar-se a la cuina per alimentar persones, no per omplir estómacs d’usuaris. El problema no era aquell negoci en concret, sinó en la base de tot: en els aliments i els interessos econòmics que genera i en la cultura alimentària de la nostra societat. Es va informar, va investigar i va trobar una realitat que calia canviar. Se’n va anar a la base de tot plegat: a les escoles. Educar en una bona alimentació als infants, obria la possibilitat d’un canvi progressiu i global per a generacions futures. L’escola, com a institució, és el punt de partida des del què podem construir un futur millor.

Polítics, empresaris, docents, cuiners i famílies. Tots tenen els seus interessos i preocupacions, però el que cada dia s’asseu davant del plat és el nen o la nena.

 

 

3. Forks over knives (Forquilles sobre ganivets)

Director: Lee Fulkerson País: Estats Units Any: 2011 Durada: 136

Aquest documental, del director Lee Fulkerson, tracta sobre alimentació, salut, medicaments i veganisme, descrivint la importància del menjar en la nostra vida, tant en la quotidianitat com en les tradicions. Ens mostra com la dieta dels Estats Units ha canviat en les últimes dècades, tot augmentant el consum de carn, sucre i lactis, fet que ha provocat que, avui en dia, dos de cada tres nord-americans pateixi de sobrepès.
Segons el director hi ha una relació constant entre l’alimentació poc saludable i la posterior aparició de malalties com la diabetis, el càncer o els infarts i la creixent necessitat de medicaments per fer-los front.

 

 

4. Taste the waste (El gust pel rebuig)

Director: Valentin Thurn País: Alemanya Any: 2010 Durada: 92

Més de la meitat dels aliments que es produeixen acaben a les escombraries. La major part hi van a parar en el camí de la granja a la botiga, abans que arribin a la nostra taula del menjador: l’equivalent a prop de 500.000 camions cada any. El documentalista Valentin Thurn ha investigat la magnitud d’aquesta despesa a escala internacional: en els contenidors d’escombraries de mercats majoristes, magatzems i supermercats. Ha documentat quantitats aclaparadores d’aliments perfectament comestibles, alguns encara dins del seu embalatge original i d’altres amb una data de caducitat perfectament vàlida.

En una recerca per esbrinar els perquès, Valentin Thurn parla amb administradors de supermercats, flequers, inspectors de mercats majoristes, agricultors, ministres i polítics de la UE. El que descobreix és un sistema mundial en què tots participen.

Aquest malbaratament té efectes desastrosos sobre el clima mundial. L’agricultura devora enormes quantitats d’energia, aigua, fertilitzants i pesticides; es tala la selva tropical, i tot això provoca més d’un terç dels gasos d’efecte hivernacle.

 

 

5. Nos enfants nous accuseront (Els nostres fills ens acusaran)

Director: Jean-Paul Jaud País: França Any: 2008 Durada: 112

És un documental francès de Jean-Paul Jaud sobre les conseqüències en la salut humana dels productes químics que es fan servir a l’agricultura convencional i transgènica. El director assegura que aquesta serà la primera generació de nens i nenes de la història que viurà menys que els seus pares i mares per haver estat exposada des de la infància a gran quantitat de tòxics, principalment a través de l’alimentació.

 

Entrar o Registrar-se

Registrar-se