PRODUCTES

PATROCINA:

logo-amfar

 

ccam

 

DESTAQUEM:

banner176x54

 

AMB EL SUPORT DE:

directa

Productors

CONTACTE

C/ Sant Roc, 11 – 1er
08401 Granollers
938792491
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Saps d'on ve la salsa romesco?

Salsa romescoAcabem d'estrenar l'època de calçots i cap calçotada pot considerar-se un èxit si no l'acompanyem d'una bona salsa romesco. Però coneixes la història d'aquesta deliciosa salsa?

La salsa romesco és originària de Tarragona, concretament del barri mariner de Serrallo. Es diu que van ser els pescadors qui la van inventar per a acompanyar els fruits de mar i fer caldereta marinera . Tot i que no està clara la data exacte de la seva creació, es creu que va ser entre el S.XVIII, desprès de l'arribada de productes americans com el tomàquet o el pebrot, i el S.XX, quan trobem les primeres referències a la literatura catalana.

De maneres de preparar salsa romesco n'hi ha tantes com cuiners! Nosaltres us proposem les que tenim a la nostra botiga virtual, elaborades de manera tradicional i amb ingredients naturals de qualitat i proximitat.

Pots triar la salsa romesco de Can Bech o el pack de salsa romesco i 25 calçots de Can Quimet Gall. T'animes a provar-los?

I una darrera curiositat. Fins i tot l'escriptor Josep Pla es va deixar captivar per aquesta salsa. Seva és la frase: "no crec que existeixin moltes ciutats al món - Tarragona, que, a més d'un incomparable passar, una història estupenda i una situació d'extranya bellesa, tinguin una salsa pròpia, particular i única".

Entrar o Registrar-se

Registrar-se