PRODUCTES

Productors

PATROCINA

logo-amfar

 

ccam

 

DESTAQUEM

banner176x54

Registra't a Km-0.cat i guanya una cistella de productes!

sorteigcistellaAquesta setmana des de Km-0.cat volem celebrar el Dia del Pare d'una manera molt especial! Per a felicitar a tots els pares, Joseps i Josefines, Peps i Pepes sortegem una cistella de productes de quilòmetre zero valorada en 50 euros dels agricultors, ramaders i productors que formen part del nostre projecte. Participar és molt fàcil! El sorteig es farà entre tots els usuaris i usuàries registrats al nostre web, sense necessitat d'haver realitzat mai cap compra a través del nostre portal. És a dir, només cal que omplis el formulari de registre amb el teu nom i correu electrònic i esperis... en una setmana sabràs si ets el guanyador del premi!

Darrera actualització el Dimarts, 18 Març 2014 12:04

Vist: 750

Llegeix més:Registra't a Km-0.cat i guanya una cistella de productes!

Sobirania alimentaria, transformem el model alimentari

Darrerament, el concepte de la sobirania alimentaria està en boca de tots i totes. Són molts els moviments socials que reivindiquen un canvi del model agroalimentari a nivell mundial basat en els valors de justícia social i desenvolupament sostenible. Però què és realment la sobirania alimentaria? Quin és l'origen del concepte?

 

Segons l'enciclopèdia Viquipèdia la sobirania alimentaria es defineix com a “el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten: a tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola interior amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària”. El primera cop que algú va introduir el concepte va ser Via Campesina, un moviment internacional que coordina organitzacions de petits i mitjans productors. Va fer-ho durant la Cimera Mundial de l'Alimentació de la FAO, l'any 1966 a Roma.

 Veterinarios Sin Fronteras ens explica a través d'aquest vídeo animat 4 punts fonamentals sobre el concepte de sobirania alimentària.

 

 

Darrera actualització el Dijous, 13 Març 2014 11:20

Vist: 832

Llegeix més:Sobirania alimentaria, transformem el model alimentari

Celebrem el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica amb productes de proximitat

TransportAlimentsEl 5 de març s'ha celebrat el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, una jornada que serveix per a reflexionar sobre com fer un bon ús de l'energia a partir de l'establiment de polítiques per a frenar el canvi climàtic, desenvolupar energies renovables i un sistema de transport menys agressiu amb el medi ambient.

El consum de proximitat que defensa i promou ASAJA Barcelona mitjançant el projecte Km-0.cat contribueix en gran mesura a una millor optimització de l'energia. Vols saber per què els dos conceptes estan relacionats?

 

* Menjar productes fora de temporada implica una major despesa en transport d'aliments.

Adaptar la nostra alimentació als productes de temporada de la nostra zona suposa un estalvi energètic en aquest sentit i fa que ens adaptem al ritme de la natura que ens envolta. Transportar els tomàquets andalusos i les pomes xilenes és més de 40 vegades més car en energia, tot i que en els viatges es transporten molts més quilos de producte.

Darrera actualització el Dijous, 06 Març 2014 11:29

Vist: 1323

Llegeix més:Celebrem el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica amb productes de proximitat

Al dijous llarder, botifarra menjaré!

Botifarra d'ousS'acosta Carnaval i a més de tenir a punt les disfresses i complements... també hem de tenir preparada la nostra taula! La festa de Carnaval té les seves pròpies tradicions gastronòmiques i un dels aliments principals d'aquestes són les botifarres d'ous.

La botifarra d'ou, que data del segle XVII i que sembla ser que és originària de Barcelona, es prepara de forma diferent de la botifarra blanca o la negra. En la recepta hi intervenen carn d'espatlla, cansalada, carn del cap, ous, sal i pebre negre. La botifarra d'ou es pot menjar sola, acompanyada o combinada amb altres plats. De fet, és típic menjar-ne en forma de truita per Dijous Gras o llarder.

Darrera actualització el Dimecres, 26 Febrer 2014 16:34

Vist: 1630

Llegeix més:Al dijous llarder, botifarra menjaré!

5 documentals sobre alimentació que no et pots perdre

5documentalsSaber com ens alimentem i l'impacte que això té al nostre voltant és molt important. Avui us proposem 5 documentals que reflexionen sobre el sistema alimentari actual, sobre els nostres hàbits de consum i sobre l'impacte que això genera en el mediambient. Consumir productes de proximitat no és només triar aliments més frescos i saludables, sinó que implica també un canvi de mentalitat sobre la manera en que ens relacionem amb el món i el model alimentari que volem per a nosaltres.

Si encara no t'has acabat de decidir agafa manta i crispetes i disfruta d'aquests documentals. I recorda que a Km-0.cat només venem productes de l'hort a la teva taula, sense passar per intermediaris!

 

 

1. No impact man

Directors: Laura Gabber i Justin Schein País: Estats Units Any: 2009 Durada: 93

Colin Beavan és un ciutadà novaiorquès amb complex de culpa per l’impacte negatiu que els humans tenim sobre el nostre planeta. A l'any 2007 decideix posar en marxa el projecte: “No impact man“.
Durant un any, deixa de consumir productes envasats en plàstic, es passa a l’alimentació ecològica, es torna un fanàtic de la bici i deixa de fer servir qualsevol altre transport (públic i privat), desendolla tots els aparells elèctrics que té a casa i recicla els seus excrements com a adob. Pel camí, arrossega a la seva família: la seva dona, addicta a les compres i el menjar ràpid, i la seva filla de 2 anys.

 

 

 

 

Darrera actualització el Dimecres, 26 Febrer 2014 16:34

Vist: 2387

Llegeix més:5 documentals sobre alimentació que no et pots perdre

Entrar o Registrar-se

Registrar-se

Inscripci d'usuari