PRODUCTES

Productors

PATROCINA

logo-amfar

 

ccam

 

DESTAQUEM

banner176x54

Què son els aliments transgènics?

transgenics2Fa temps que sentim a parlar dels aliments transgènics i de com els diferents bàndols es posicionen a favor i en contra de la seva producció. Però què són realment els transgènics? Tot són desavantatges? Tenen algun punt a favor?

Segons Wikipedia, els aliments transgènics són aquells que han estat produïts a partir d'un organisme modificat mitjançant enginyeria genètica i se li han incorporat gens d'un altre organisme per a arribar a les característiques desitjades. Això s'aconsegueix manipulant les seqüències de l'ADN i, actualment, s'aplica sobretot a la soja i el blat de moro.

De fet, la millora de les espècies que serveixen d'aliment no és nova. Al 1876 es va realitzar el primer encreuament intergenèric, entre espècies de gèneres diferents. Al 1983 es va produir la primera planta transgènica. Dades de 2007, asseguren que els cultius de transgènics s'estenen a gairebé 115 milions d'hectàrees de 23 països, dels quals 12 són països en via de desenvolupament.

Però què es modifica exactament d'aquestes plantes? Normalment, es busca incrementar la seva productivitat i això implica que els cultius siguin més resistents a les plagues d'insectes, condicions ambiental adverses o tinguin una major tolerància als herbicides. En el cas de l'experimentació amb animals passa el mateix. Es treballa per a que els animals creixin de manera molt més ràpida i puguin sobreviure en estacions o ambients que no són els propis.

Darrera actualització el Dimecres, 14 Maig 2014 13:10

Vist: 3322

Llegeix més:Què son els aliments transgènics?

No t'adormis! Les 5 primeres comandes fins al 15 de maig tenen premi segur!

 

promomaigokok

Darrera actualització el Divendres, 25 abril 2014 11:01

Vist: 765

5 llibres sobre alimentació i consum responsable que pots regalar per Sant Jordi

La setmana que ve Catalunya celebra la Diada de Sant Jordi. Des de Km0 us proposem 5 llibres que podeu regalar a les vostres parelles que tenen com a eix central l'alimentació; un tema que és tractat des d'una perspectiva ecològica, crítica i en favor de la sostenibilitat i l'estalvi energètic.
Si t'interessa aquest tema, pren nota i fes la teva llista per al proper 23 d'abril!

 

Unhortperserfelic1. Un hort per a ser feliç. Marc Estévez. Ara Llibres (2012)

El cultiu ecològic s’està escampant com una taca d’oli! En aquest llibre trobaràs consells de tot tipus per a convertir casa teva en un autèntic jardí comestible, contemplar el ritme de la natura i menjar sa. Enciams als balcons, tomàquets als terrats, carabasses al jardí i maduixots al pati del darrere. Horts urbans, horts familiars i horts a les escoles.
Marc Estévez, expert en boscos i bolets, recull a Un hort per ser feliç experiències, propostes i consells per a poder tirar endavant aquest projecte creatiu i saludable. Una guia completa amb il·lustracions i fotografies que mostra pas a pas el camí per posar un hort a la teva vida. Inclou calendaris de sembra i de plantació per zones -perquè no és el mateix fer un hort en un clima com el de Barcelona que fer-lo als Pirineus- i una guia pràctica d’adreces i de recursos útils.

Un magnífic regal per a introduir als teus amics i parella en el món de l'horticultura!

 

Darrera actualització el Dimarts, 15 abril 2014 11:17

Vist: 2348

Llegeix més:5 llibres sobre alimentació i consum responsable que pots regalar per Sant Jordi

3 receptes amb mató... per a llepar-se els dits!

matoAquesta setmana hem triat el mató com el nostre producte destacat. Per això, us proposem tres receptes, tant dolces com salades, per cuinar aquest deliciós formatge.

Abans, però, repassem el seu origen i propietats més destacades. El mató és un tipus de formatge fresc que es caracteritza per tenir menys greix que la majoria dels altres formatges. Al segle XIV ja apareixen les primeres referències escrites sobre el mató, que va ser molt popular durant l'Edat Mitjana. Com es prepara? De forma artesanal! Primer s'ha de fer bullir la llet que desprès es coagula amb algun element vegetal, suc de llimona o quall animal. Tradicionalment, es fabrica amb llet de cabra o ovella; tot i que també pot fer-se amb llet de vaca. El mató és típic de les comarques del Bages, Osona i l'Alt Urgell.

A la botiga online de Km0 posem a la teva disposició mató elaborat per La Cabreria, de Santa Maria d'Oló. Aquesta petita empresa familiar és totalment autosuficient ja que no compren la llet afora i fabriquen els formatges i derivats amb el que produeixen els seus animals.

Preparats per cuinar?

Darrera actualització el Dimecres, 02 abril 2014 14:36

Vist: 4620

Llegeix més:3 receptes amb mató... per a llepar-se els dits!

5 blocs de cuina per convertir-te en un gran xef!

cuinanenJa saps que a Km-0.cat pots aconseguir productes de proximitat i qualitat i amb un sabor que supera sense dubtes el dels aliments que compres al supermercat. Comprar local és el primer pas però... un cop t'arriba la comanda a casa, com preparar-los? Internet és una font de recursos inacabable per trobar receptes de cuina! Pots aprofitar les idees i experiència d'altres per elaborar plats deliciosos, dignes de grans xefs!

En aquesta entrada et fem una selecció d'alguns dels blogs de cuina més reconeguts a les xarxes; tant per la seva qualitat com per la originalitat de les seves receptes! Apunta!

Darrera actualització el Dimarts, 25 Març 2014 12:19

Vist: 2350

Llegeix més:5 blocs de cuina per convertir-te en un gran xef!

Entrar o Registrar-se

Registrar-se

Inscripci d'usuari